NOTÍCIES

Obert el termini per optar a un hort urbà

Fins al 19 d’abril
dimecres 05 de abril del 2023, Sant Andreu de la Barca
Obert el termini per optar a un hort urbà

Aquesta setmana ja es pot presentar la sol·licitud per optar a un dels horts urbans que hi ha a la ciutat i que es conreen de manera ecològica.

 

En total són 41 parcel·les on les persones adjudicatàries podran fer conreu agrícola amb destinació a l’autoconsum. Les sol·licituds es poden presentar fins al 19 d’abril. La concessió serà per tres anys.

 

Els horts urbans ecològics són terrenys destinats a l’oci i esbarjo de la ciutadania mitjançant l’exercici en ells de l’agricultura ecològica, la qual cosa implica que caldrà respectar les normes d’aquesta, especialment les concernents a l’estalvi d'aigua mitjançant la instal·lació de reg per degoteig a càrrec de la persona usuària, l’ocupació de fertilitzants orgànics i l’ús de productes sanitaris respectuosos amb el medi ambient, destinant els productes de la mateixa a l’autoconsum familiar.

 

La implantació dels horts urbans respon a tres principis bàsics de la sostenibilitat: ecologia (foment de productes quilòmetre zero), foment de productes d’autoconsum i equitat, facilitant la participació de tots els grups social.

 

El conreu d’aquest horts serà ecològic. L’Ajuntament de Sant Andreu de la Barca oferirà als adjudicataris un curset pràctic sobre agricultura ecològica i aquests col·laboraran posteriorment en la gestió ambiental de la finca i en els programes d'educació ambiental que es desenvolupin.

 

La sol·licitud per optar a una d’aquestes parcel·les es pot fer a la secció de tràmits (https://sabarca.cat/tramits/179)