NOTÍCIES

Sant Andreu de la Barca celebra amb èxit el Dia d'Andalusia

dilluns 26 de febrer del 2024, Sant Andreu de la Barca
Sant Andreu de la Barca celebra amb èxit el Dia d'Andalusia

Sant Andreu de la Barca ha celebrat amb èxit el Dia d'Andalusia amb el Festival d'Entitats al Teatre Núria Espert que ha quedat petit per acollir totes les persones que l'han volgut gaudir. 

 

L'acte ha començat pocs minuts després de les sis de la tarda amb els discursos del vicepresident de la FECAC, Miguel Jiménez, qui ha destacat que és la segona generació d'andalusos de la seva família que neixen a Catalunya i ha remarcat que "el andaluz nace donde le da la gana y yo decidí nacer aquí y sentirme andaluz". També ha precisat que ser andalús és "alegría, cultura y hermanamiento". Finalment, ha afirmat que la "FECAC es aquel trozo de Andalucía afincado en Cataluña". 

 

Més de 400 persones han gaudit d'un festival en el qual hi han participat 6 entitats culturals andaluses dedicades al ball i la dansa flamencs. Com són el Centro Cultural Andaluz, AV La Plana, Hermandad Vírgen del Rocío, Sergio BarrosoEscuela de Baile, Sonia Navarro i la Peña Sevillista La Giralda.

 

L'alcalde, Marc Giribet, ha defensat Sant Andreu de la Barca com a ''un únic poble, amb una extraordinària, rica i meravellosa diversitat cultural que ens defineix com a ciutat i que celebra el Dia d'Andalusia, Sant Jordi o la Diada Nacional de Catalunya". Giribet, que ha combinat el català i el castellà en el seu discurs, també va destacat que "el temps de les etiquetes ha acabat, som un únic poble, una única comunitat, amb diferents cultures, amb diferents tonalitats de pell i amb accents diferents

 

Per acabar, l'alcalde també ha afirmat que ''tenim una part d'ADN que ens uneix: treball en equip, esforç i sacrifici col·lectius. Sempre buscant la millora continua''.