NOTÍCIES

L’Ajuntament acorda modificar el projecte de la passarel·la de vianants que connectarà l’esplanada i el Parc Central

dilluns 22 de abril del 2024, Sant Andreu de la Barca
L’Ajuntament acorda modificar el projecte de la passarel·la de vianants que connectarà l’esplanada i el Parc Central

La Junta de Govern Local ha acordat l’aprovació de la modificació del contracte del servei de redacció del projecte executiu per una passarel·la de vianants i bicicletes, des de l’illa d’equipaments de l’esplanada fins el Parc Central. Aquesta modificació del contracte respon a la necessitat que el projecte executiu de la passarel·la encaixi amb el pressupost aprovat a la licitació.

 

També s’ha aprovat ampliar el període d’execució de les obres que s’amplia fins el 31 de desembre de 2024. D’aquesta manera les obres s’han d’executar i finalitzar abans d’acabar l’any 2024 tal i com s’estipula a les bases dels fons Next Generation que financien el projecte.

 

El regidor d’Urbanisme i Obres d’Infraestructures, Joan Jansana, ha destacat que “en el moment d’entrar el govern, l’empresa que va guanyar la licitació ens va informar que hi havia un sobrecost de l’obra que superava més d’un 20% el pressupost inicial”.

 

Les causes del sobrecost en són dues. En els plànols originals no s’havia tingut en compte una nova canonada que havia fet Aigües Ter-Llobregat i que obligava a modificar el disseny original de l’obra. El segon element que encaria el projecte és que una de les catenàries estava més alta del que inicialment indicava el projecte i això obligava que la passarel·la fos més alta del previst.

 

Jansana ha especificat, “davant aquesta situació, vam decidir que no s’assumiria el sobrecost i vam parlar amb l’empresa perquè la passarel·la s’adaptés al pressupost de la licitació. A més, li vam demanar alguns canvis perquè l’obra s’integrés millor en la futura remodelació del Parc Central”.

 

Amb el nou projecte adaptat al pressupost inicial l’obra tindrà un cost d’1 milió d’euros, dels quals, 811.000 provenen dels fons Next Generation.