NOTÍCIES

"Ser invisibles no és una opció", Sant Andreu de la Barca commemora el Dia de l'Orgull LGTBI

dilluns 10 de juny del 2024, Sant Andreu de la Barca

Sant Andreu de la Barca commemorarà el Dia per l'Alliberament Lesbià, Gai, Transsexual, Bisexual i Intersexual, que tindrà lloc el pròxim 28 de juny. Sota el lema "Ser invisibles no és una opció", s'han organitzat diverses activitats durant tot el mes de juny. 

 

Isabel Marcos, regidora de Feminismes, Igualtat i LGTBI, ha reivindicat que "tenim tot un calendari d'activitats per reivindicar els drets del col·lectiu LGTBI+, sensibilitzar la població sobre la diversitat sexual i per visibilitzar, tant al col·lectiu, com totes les accions que s'estan duent a terme a la ciutat en matèria d'igualtat i diversitat".

 

Per la seva banda, el regidor de Joventut i Adjunt a la regidoria de Feminismes, Igualtat i LGTBI, Javier Romero, ha donat detalls sobre la programació. "Hem volgut omplir el mes de juny amb una programació per a totes les edats. El col·lectiu LGTBI forma part de la societat i, per tant, representem un conjunt de persones diverses i de totes les edats". "Sempre lluitem sota el lema que ho tenim tot aconseguit i no és el cas. Estem millor, però queda molt per aconseguir. Les persones reaccionàries continuen creixent i el col·lectiu LGTBI a molts països continua sent perseguit i condemnat i amb menys drets... És una lluita que no s'ha de perdre. És molt important continuar endavant", conclou el regidor de Joventut, Javier Romero.

 

CALENDARI D'ACTES


Dilluns 10 de juny, s'inaugura l'exposició "La Diversitat a través de la nostra història. Referents LGTBI del segle XX a Espanya", una exposició que estarà disponible fins a final de mes al Casal de la Gent Gran Maria Aurèlia Capmany. "És una exposició per totes les persones que fa anys que visibilitzen la seva condició. Referents als que els hem de reconèixer la valentia d'haver-se exposat en temps més complicats. Busquem apropar les reivindicacions del col·lectiu als veïns i veïnes més grans. Són persones amb qui es podran identificar", explica Javier Romero.

Dilluns 17 de juny, projecció del documental "Com et deies abans? I altres preguntes estúpides", a les 18:30 hores a la Sala Federico García Lorca del Teatre Núria Espert. Un documental que mostra la vida de les persones trans i les seves experiències. L'acte finalitzarà amb un col·loqui amb membres del projecte.

Dimarts 18 de juny, espectacle de contes "Tots nosaltres", a les 18:00 hores als Jardins Pedemonte. Destinat a infants a partir de 3-4 anys, és un espectacle per parlar de diversitat familiar, afectiva i de gènere amb els més petits.

Dimecres 19 de juny, presentació del llibre "Estimat idiota", a les 19:00 hores a la Sala de Conferències d'Escoles Velles. Amb Cristian Olivé, autor del llibre.

Divendres 28 de juny, penjada institucional de pancarta, a les 12:00 hores al Balcó de l'Ajuntament. De 10:30 a 12:30 al Mercat Setmanal hi haurà una parada informativa de la Regidoria de Polítiques d'Igualtat.

Dissabte 29 de juny, festa de l'Orgull LGTBI, a les 19:30 hores a l'Esplanada del Mercat Setmanal. Organitzada per l'Agrupació de Joves, amb la col·laboració de l'Ajuntament i diferents entitats locals, comptarà amb la tradicional rua reivindicativa, que aquest any sortirà i acabarà a l'Esplanada del Mercat Setmanal amb un espectacle d'artistes drag.