NOTÍCIES

Sant Andreu de la Barca commemora el Dia Internacional contra la Violència Masclista

Amb un seguit d’activitats per reivindicar la igualtat
dilluns 15 de novembre del 2021, Sant Andreu de la Barca
Sant Andreu de la Barca commemora el Dia Internacional contra la Violència Masclista

L’Ajuntament organitza una setmana d’activitats dins del Pacte Municipal contra la Violència Masclista per commemorar el Dia Internacional contra la Violència Masclista, celebrat el 25 de novembre.

 

“L’objectiu és posar sobre la taula la problemàtica que hi ha a la nostra societat, la violència masclista, no només el 25N, sinó cada dia”, ha indicat l’alcaldessa de Sant Andreu de la Barca, Ana Alba. Fins al moment, 37 dones han estat assassinades a mans de les seves parelles o ex parelles a Espanya aquest any 2021.

 

Les activitats comencen el dissabte 20 de novembre, amb la projecció del curtmetratge documental guanyador d’un premi Goya “El Proxeneta. Paso corto, mala Leche”, de Mabel Lozano. Per assistir caldrà reserva prèvia a través de www.sabarca.cat.

 

Diumenge 21 de novembre la Plataforma per la Igualtat de Sant Andreu de la Barca organitza l’acte “Nos queremos libres”, amb actuacions reivindicatives contra el terrorisme masclista.

 

El 23 de novembre tindrà lloc la xerrada “Què és el bontracte i quins són els seus beneficis?”, a càrrec de la sexòloga i presidenta de la Federación Espanyola de Sociedades de Sexología, que es podrà veure a través de l’Escola d’Igualtat de Sant Andreu de la Barca.

 

Dijous 25 de novembre s’organitzarà la Fira del bontracte, una tarda de tallers i activitats gratuïtes per a tota la família per promoure la igualtat. Hi podrem trobar una carpa de recursos, un taller de disseny de xapes o de serigrafia de bosses, exposicions de les associacions de dones i molt més.

 

Com a cloenda, el 28 de novembre, el Teatre Núria Espert acollirà l’espectacle ¡Silencio! de Sergio Barroso i Coco García, una història de maltractament explicada a través de la música, la dansa, la poesia i el teatre.

 

Els comerços de Sant Andreu també s’uneixen contra la violència masclista. Els establiments tindran a disposició ciutadana informació, cartells i imatges de prevenció.