NOTÍCIES

L’Ajuntament dedica el mes de març a la igualtat de les persones

En el marc del 8 de març s’han programat diverses activitats on line sobre igualtat i drets de les dones
dijous 25 de febrer del 2021, Sant Andreu de la Barca
L’Ajuntament dedica el mes de març a la igualtat de les persones

L’Ajuntament de Sant Andreu de la Barca dedicarà el mes de març a la igualtat entre les persones. Coincidint amb la commemoració del dia 8 de març, el consistori ha preparat un seguit d’activitats que es duran a terme de manera on line, obligats per la pandèmia.

 

El programa preveu activitats, tallers, recursos i informació sobre igualtat i drets de les dones.

 

El regidor d’Igualtat, Rubén Castro, ha explicat que “l’objectiu és promoure la igualtat a la feina i a casa, el benestar i la salut de les dones, prevenir la violència masclista, fomentar valors igualitaris des de la la infància i donar a conèixer la història dels drets de les dones i el feminisme”.

 

El programa d’activitats d’aquest mes preveu accions de formació, com ara cursos per conèixer la història del 8 de març; recursos que ens permetran saber i entendre què és la violència masclista i com la podem prevenir; o càpsules formatives que ens demostraran, per exemple, què ens aporta l’esport i alguns consells bàsics per practicar-ho tant homes com dones.

 

La programació preveu una caminata virtual pel Sant Andreu femení. Un àudio en format podcast amb el que coneixem la història de dones com Montserrat Roig, Clara Campoamor, Maria Aurèlia Campmany o Rosalía de Castro que donem nom a equipaments i places de la nostra ciutat.

 

El dia 8 de març es farà la lectura d’un manifest a càrrec de dones professionals d’atenció primària de Sant Andreu de la Barca, que es podrà seguir a través de xarxes socials de l’Ajuntament i de l’Escola d’Igualtat de Sant Andreu de la Barca (www.escolaigualtat.com).

 

Aquest mateix dia es farà la presentació de l’Exposició virtual de treballs de les associacions de dones durant 2020, una iniciativa que compta amb la col·laboració de les entitats de dones de Sant Andreu de la Barca i que també es podrà seguir a través de xarxes socials de l’Ajuntament i de l’Escola d’Igualtat.

 

Una de les propostes més destacades del programa és el taller “Trivial per la igualtat”. El popular joc de preguntes i respostes Trivial ara transformat en un exercici de coneixement de conceptes que s’han discutit i continuen transformant-se dins la nostra societat com a lluita per la igualat de gènere. El format és virtual i per participar cal apuntar-se al correu igualtat@sabarca.cat.